maanantai 2. toukokuuta 2016

Askartelupirtti 2016


Tänä vuonna askartelupirtiltä tuli vähän huonolaatuisia kuvia, kun millään ei ehtinyt hakea järkkäriä huoneesta, joten puhelimen kuvilla mennään :)

Askartelupirtti oli siis tänäkin vuonna Murikka-opistolla Tampereella 15.-17.4.2016. Paikka oli siis viime keväästä tuttu. Hieman muutoksia kuitenkin oli matkassa. Tällä kertaa asustelin ihan yksin omassa huoneessani ilman huonekaveria. Toiseksi paikan päällä tehtiin peruskorjausta, joten askartelupöydät sijaitsivat nyt aulan takana olevassa ruokailutilassa ja kauppiaat olivat aulassa. Ensin vähän aateltiin riittääkö valaistus iltamyöhällä, mutta aika monella jos ei ihan kaikilla, oli omat lamput mukana eikä ongelmia tämän suhteen ilmennyt.

Tämä poikkeus järjestely oli minulle mieleen. Kurssit pidettiin luokissa ja tällä järjestelyllä ei joutunut hirveästi raijaamaan tavaroita pitkiä matkoja. Sama jos jotain unohtui askartelupaikalle se oli helppo nopeasti käydä sieltä hakemassa. Tästä siis ehdottomasti plussaa :)

Perjantaina saavuin paikalle hyvissä ajoin ja sain rauhottua rauhassa. Lauantaiaamuna lähdin lenkille Murikan ihaniin järvimaisemiin. Tässä muutamia kuvia Murikan luonnosta :)Elämä on täynnä valintoja ja sen minäkin tein osallistumalla Marika Koskimäki-Ketelän Iloisia Kirjaimia - Oikeilla välineillä -kurssille. Tämä oli syy miksi paikalle lähdin. Olen jo pitkään haaveillut tekstauskurssista, mutta ei oikein ole ollut tilaisuutta. Nyt se tuli! Valitettavasti tämä tarkoitti myös sitä, että seurustelu muiden askartelijoiden kanssa jäi huomattavasti lyhyemmäksi. Kurssi oli kaksipäiväinen ja molempina päivinä tehokasta työskentelyaikaa oli 6 tuntia.


Osallistujia oli melko vähän kurssilla, mutta meidän oppilaiden kannalta juuri sopivasti, koska saimme todellista vastinetta jokaiselle sentille. Opetus oli todella intensiivistä ja henkilökohtaista. Moni muukin askartelija oli kyllä kiinnostunut tekstauksesta, mutta he pitivät kurssia liian pitkänä. Niin, olihan se. En vaan osaa edes kuvitella kurssia paljon lyhyempänä. Kaikki varattu aika oli tarpeen, koska tekstaus on äärettömän tarkkaa ja hidasta puuhaa. Siinä uppoutuu lähes meditatiiviseen tilaan. Marika sanoikin, että taidamme olla koko talon hiljaisin luokka :). Tämä vaatii tiukkaa keskittymistä, varsinkin tällaiselta ensikertalaiselta.

Ensin aloitettiin viivoilla ja suuraakkosilla. Siitä etenimme pikku hiljaa pieniin kirjaimiin ja vähän koristeellisempiin kirjaimiin. Lopulta pääsimme vähän leikittelemään kirjainten ja siveltimien ja tekstauskynien kanssa. 

Tässä vähän kuvia siitä mitä tehtiin.

Lopuksi teimme myös canvaspohjaisen taulun, johon kaikki tehtiin kirjaimia käyttäen. Alussa minun työni ja lopussa muiden kurssilaisten töitä.

MUTTA,

tein minä siellä muutakin :). Lauantai-ilta meni askarrellen aivan huippu seurassa! Tässä tunnelma kuvia tapahtumasta :)Aivan ihanat pöytäkaverit Tarja ja Pia! 


Sunnuntai aamuna lenkille lähtiessä oli aika hiljaista....
Kaksi alinta kuvaa on kahdesta eri art journal -kirjasta. Toinen on Riinan ja toinen Piian. He pyysivät minua tekemään yhden aukeaman heidän kirjaansa. Aivan mahtava idea! Aivan kuin nuoruusvuosien runokirjat mitä lainailtiin ja kirjoiteltiin uusia runoja. Nykypäivän ystäväkirja askartelijoille :). Tämän idean varmasti kopioin vielä itsellenikin :D

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin tämäkin. Sunnuntaina taivaalta tuli vettä, mutta onneksi se vähän taukosi siksi aikaa kuin kantelin kamoja autolle. Tässä kuvaa pihasta kun porukat on pakkailemassa autoja ja suuntaamassa kotiin.


Kotiin päästyäni en voinut vastustaa. Pakko oli ottaa paperit esiin ja alkaa vähän harjoittelee ettei heti unohdu. Tosi hyvin huomaa miten kehittyy kun jaksaa vaan harjoitella.Suurkiitos tapahtuman järjestäjille ja erityisesti Marika Koskimäki-Ketelälle!!!! Olit aivan mahtava opettaja ja toivon, että joskus pääsen vielä kurssillesi :)


LeimaLikka
1 kommentti:

  1. Ootahan vaan niin saat mullekin tuunata sivun nyt kun kohta pääsen tekee ekaa art journal kirjaa kunhan gessot ja soft geelit tulee kaupasta :D Sormet syyhyten ootan jo ja kattelen you tubesta videoita ja imen oppia :D

    VastaaPoista