sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kalligrafiaa ja kirjan tuunausta Turussa!!!




Kalligrafiakurssi ja Kirjan Tuunausta/Art Journalingia/Sekatekniikoita aiheesta kiinnostuneille
PE - SU, lyhytkurssi 18.- 20.9.2015  Turun Linnasmäessä.

PERUTTU LIIAN VÄHÄISEN OSALLISTUMISEN VUOKSI!!

 Kirjan tuunaus -kurssi
Tällä viikonloppukurssilla ei tehdä kirjasta käsilaukkua eikä ovikranssia vaan tuunataan kirjasta ihan uudenlainen teos. Sinun näköisesi, sekatekniikoin toteutettu teos.
Lähde matkaani tälle viikonloppukurssille ja muutetaan kierrätyskirjasi hienoksi värikkääksi tai hyvinkin yksinkertaiseksi teokseksi joka heijastelee juuri sinun tyyliäsi.
Opit ison määrän niksejä ja vinkkejä mm. miten tehdään salalokeroita, ikkunoita, erilaisia taskuja –pystyyn ja vaakaan- sekä taitoksia muistoille tai pienille tavaroille. Opit luomaan lisää tilaa kirjaan jatketuilla sivuilla, maalaamaan gessolla ja käyttämään ohuita riisipapereita hyödyksesi, leimailemaan, taiteilemaan ja paljon muuta. Emme luonnollisesti unohda sitä tärkeintä eli kirjoittamista kirjaan: kynillä, tusseilla, musteilla jne.
Kaikki kurssilla oppimasi vinkit ja tekniikat voit suoraan siirtää ihan vaikkapa korttiaskarteluun tai seinätauluihin, puhumattakaan valokuva-albumien tuunauksesta/skräppäyksestä. Tämän kurssin jälkeen voit omatoimisesti jatkaa uusien kirjojen tuunausta myöhemminkin omatoimisesti.
Englanniksi kirjan tuunaus on Altered Book Arts/Journaling, joka kuulostaakin aika hienolta : =) 


Kalligrafiakurssi
Tällä kurssilla opit kalligrafian alkeet ja pääset tutustumaan täysin uuteen maailmaan. Opettaja tuo mukanaan kaiken tarvitsemasi. Mikäli kurssin jälkeen haluat ostaa käyttämäsi terät, kynänvarret ja mustepullon omaksesi, saat ne 5€:n hintaan.
Pilkon opittavat asiat selkeästi joten KAIKKI pysyvät mukana, sitä ei tarvitse murehtia.
Toivottelee: ope, kuvataiteilija-kalligrafi Marika Koskimäki-Ketelä

Missä ja milloin?

Viikonloppukurssi, Turussa, Linnasmäessä  pe-su 18. – 20.9.2015
Pe klo 17-21 Kalligrafiakurssi
La klo 10-16 ja su 10-16 Kirjan tuunausta
Osoite: Kokoushotelli Linnasmäki, Lustokatu 7, 20380 Turku
Kurssin järjestää LeimaLikka, Seija Loisa. Ilm. 20.8.2015 mennessä osoitteeseen leimalikka@gmail.com

Kysy lisää ja ilmoittaudu leimalikka@gmail.com !!!
Kurssien sisältöihin liittyvät kysymykset voi esittää suoraan Marikalle marika@studioretro.fi
Kurssille otetaan max 16 henkeä.


HUOM!!! 

Sitovat ilmoittautumiset 20.8.2015 mennessä. Kurssimaksu 167,00€. 

Kurssin hintaan sisältyvät KAIKKI materiaalit joita kurssin aikana tarvitaan. Tarvitset lähinnä vain kirjat ( 3-6 kirjaa ), joita haluat tuunata sekä jotain pientä, josta lisää tässä alla.
(laskutan 15€ ilmoittautumisen yhteydessä (mikäli perut kurssin, sitä ei palauteta)
ja loppuosa 152€  laskutetaan  elokuussa 2015. Mikäli osanottajia on liian vähän, eikä kurssi toteudu, niin ennakkomaksu palautetaan.
Kurssilla saat käyttöösi:
kaiken sen materiaalin mitä kirjan tuunaukseen tarvitaan –väreistä kyniin ja luonnonsienistä siveltimiin. Akryylivärit, guassivärit, paljon erilaisia papereita, lyöntimetalleja, vesiliukoiset puukynät, pastellit, kalvopaperit ikkuinoiden tekoa varten, leimasimia, sakset, vesiliukoiset öljypastellit, kirurginveitset, linotelat, liimat ja kohokuviointilaite erilaisine muotteineen ovat käytössäsi ja paljon muuta. Lisäksi kalligrafiavälineet, terät, varret, siveltimet ja vetopiirtimet jne. Myös ohuet japaninpaperit/riisipaperit, teemme nimittäin niihin tekstejä ja ne liitetään sujuvasti kirjaan.
En luettele kaikkia välineitä nyt tässä mitä käytämme mutta joka tapauksessa kaikenlaiset taide/koristelu- tekniikat, värit ja vempaimet tulevat tutuksi tällä kurssilla.
Ota mukaan:
1)Jotain kuitenkin tarvitset omasta takaa. Vähintään 3 kirjaa joista 2 kovakantista ja 1 voi olla pokkari. Jos sinulla on, ota enemmänkin kirjoja mukaan. Parempi kun on enemmän kirjoja joista valita. Antiikkiset kirjat joista sivuja on irti tai kirjan sivut eivät pysy enää kiinni, eivät ole kovin hyviä tuunaukseen, mutta niistä voidaan ottaa sivuja irti ja käyttää niitä tuunauksessa hyväksemme.
2)Ota mukaan joutava pyyhe+käsipyyhkeitä (lasten vaippapyyhkeet hyviä) itsellesi. Käytämme värejä joiden käytön jälkeen täytyy heti pestä kädet ja pyyhkeitä kuluu siinä ja sotkua voi muutenkin tulla.
Vaatetus: pue sellaiset vaatteet että väriroiskeet eivät haittaa menoa!
3)Lisäksi ota mukaan tekstiä, joku pitkä runo tai oma kirjoittamasi teksti. Myös jokin kirja josta pidät on hyvä lähde. Tarvitsemme nimittäin tekstiä paljon. Kirjan tuunauksen tarkoituksena ei ole että tekstistä saa niinkään selvää vaan se että kirjaimia on näkyvissä, muotoina tai kirkkain värein sekaisin. Voit kirjoitella jo valmiiksi lyhyitä tekstejä käsin erilaisille papereille. Ihan rennosti vaan, niitä ei tarvitse näyttää kenellekkään, ellet itse halua.
Itse kirjoitan paljon myös itsestäni näihin kirjoihin, teemme nimittäin salalokeroita/taskuja, joiden sisälle voit kirjoittaa itsestäsi asioita joita muiden ei koskaan tarvitse nähdä. Terapeuttista toimintaakin tämä siis on, niin halutessasi.
4)Jos sinulla on ajatus, millaisen kirjan haluat tehdä. Esim. eräs oppilaani tekee kirjaa vanhoista valokuvista, jotka liitetään tähän tuunattuu kirjaan. Siinä tapauksessa ota kaikki ne asiat mukaan: kuvat, muistot, vuosilukuja kuvista ja pieniä muistoja tapahtumista tai ihmisistä. Parempi olla kaikkea mukana paljon kuin vähemmän : )
5)Ota mukaan JOS sinulta löytyy seuraavia tarvikkeita, eivät pakollisia mutta yleensä meiltä löytyy kaikenlaista laatikoista kun keräilijä persoonia olemme. Alla oleva lista on siis valinnainen, mutta siinä on asioita joita voit käyttää kirjantuunausprojektissasi, jos niitä sinulta sattuu löytymään.
Kalligrafiavälineet, harjoituspapereita, pilalle menneitä tekstauksia, paperin paloja, käyttämättä jääneitä papereita, hintalappuja, tageja, nappeja, kuivia kukkia tai kangaskukkia, askartelurautalankaa, parsin neula, kuvakulmia, leimasimia ja leimasintyynyjä, paperiklipsejä / nitoja, kuoria, bussilippuja tai lentolippuja, prässättyjä lehtiä, bling bling:ä tai koruja (siis sellaisia millä ei arvoa enää ole), tarroja, muisteja, ohuita puisia muotoja, avaimenperiä (ohuita), kirjanmerkkejä, kalenterin sivuja, vanhoja valokuvia, postikortteja, ystävänpäiväkortteja, vanha hotellin avain tai kirjastokortti.
Varastoistasi voi löytyä vanhoja CD-levyjä, vanhoja kirjansivuja, skräppäyspapereita ja materiaaleja, ruostuneita avaimia tms., kalastus vieheitä, roskia joita olet säästellyt, höyheniä, vaatetageja (vaatteista leikattuja kankaanpaloja), servettejä, glittereitä, vanhoja karttoja, metallisia laattoja, vanhoja markkoja, vanhoja nuotteja, lasten piirustuksia, onnenkeksien tervehdyksiä, käsintehtyä paperia, nauhoja,rusetteja,kankaanpaloja jne. Tässä siis vain pieni ehdotelma mitä sieltä kotoa voikaan löytyä.
Voi olla ettei kaikkia noita ehdi käyttämään mutta ainakin saat idean mitä voit käyttää tulevaisuudessa kun teet omatoimisesti tuunatun kirjan. Tämän kurssin tarkoitus on olla myös inspiraation lähteenä kaikille tuleville tuunaus ideoillesi, oli ne sitten skräppäysalbumeita tai onnittelukortteja. Tällä kurssilla tuunataan siis kirjaa, lisäämme kirjaan elementtejä ja poistamme siitä joitain sivuja. Kurssilla ei tehdä kirjasta esim. käsilaukkua tai pöytäkoristetta. Tarkoituksena on saada kirjasta pieni taideteos, joka on silti vielä ”luettavissa” tai oikeastaan katseltavissa, kuten kirjaa luetaankin, sivu sivulta.

Ruokailu/majoitus:
Kurssipäivän aikana ehditään pitää pieni ruokatauko. Ota mukaan mahdolliset välipalat.
Kurssipaikan lähellä on kebab-pizzeria Orikedon Taverna http://www.orikedontaverna.fi/.
Linnasmäestä saa myös lounaan, mutta se pitää varata etukäteen. Lounaan hinta 10€/ruokailija. Majoitusta löytyy seuraavilla vuorokausihinnoilla 48€/1 hh ja 35€/hlö kahden hengen huoneessa ja molemmat mainitut hinnat sisältävät aamiaisen. http://www.linnasmaki.fi/
Marikasta:
BLOGI:
YOUTUBE: video kalligrafiasta + marikasta
Kirjani "Iloisia kirjaimia oikeilla välineillä” julkaistiin runsas vuosi sitten,
Kirjaa voit tilata suoraan minulta.

FACEBOOK:

Kalligrafiaprojektejani löydät mm. Taika-lehdestä, Ihana-lehdestä, Kirjanen Kirjaimista –kirjasta sekä julkaisemastani omasta kirjastani ”Iloisia Kirjaimia-Oikeilla Välineillä”. Kirjainmallejani löydät myös uudesta Suomen Kalligrafiayhdistyksen kirjanen kirjaimista-kirjasta.

2 kommenttia:

  1. Aivan loistavaa, täähän on just mulle! Kalligrafia kiehtoo ja artjournalia olen pitkään halunnut kokeilla. Kun vielä tykkään Marikan tyylistä, niin tännehän on pakko ilmoittautua!

    VastaaPoista
  2. Ihana mahdollisuus, mutta kun tämä sitoo koko viikonlopun, niin en voi tulla tuossa vaiheessa vuotta. Talous menee kuralle (en pääse siis töihin), jos olen joka viikonloppu pe-su askartelutapahtumissa.

    VastaaPoista